7 tips waar een goede website aan voldoet

Hier volgen 7 tips waar aan je website moet voldoen. Mensen beslissen in een fractie van een seconde of ze op jouw website willen blijven of je website wegklikken. Is het de tekst, of juist de afbeelding die bezoekers aantrekt? Maar hoe kom je daarachter? Toch zijn ze op jouw website beland en willen ze gebruik maken van jouw aanbod, product of dienst.

Tip 1

Zorg dat je zichtbaar bent. Ook al ben je een professional, zonder goede website heb je weinig tot geen klanten. Daarom is een goede website belangrijk. Een goede website die ook nog eens makkelijk te vinden is. Vergeet niet dat dit een investering vergt. Er zijn verschillende websites zoals Herojo.nl die je kunnen helpen met het bouwen van een goede website. 

Tip 2

Door alle mobiele telefoons met internet is het belangrijk dat jouw website zich aanpast. Op deze manier passen de afbeeldingen die je gebruikt en de tekst van jouw website zich aan op het apparaat van de bezoeker. 

Tip 3

Je website is niet alleen duidelijk maar ook simpel in gebruik. Een goede begeleiding en beschrijving is dus van groot belang. Onthoud dat mensen van links naar rechts lezen. Speel hierop in, en maak het potentiële klanten gemakkelijk. Alles om een website bezoeker zo lang mogelijk op je website te houden. Des te groter de kans dat ze van jouw aanbod, product of dienst gebruik gaan maken.

Tip 4

Een plaatje zegt namelijk meer dan duizend woorden. Te veel tekst is een reden om een website zo snel mogelijk te verlaten. Laat je afbeelding wel klein want niets zo vervelend als een plaatje dat steeds opnieuw moet laden omdat het te groot is.  

Tip 5

Schrijf je een blog op je website? Zorg dan dat de bezoeker van je website door kan klikken naar het product waar je over schrijft. Scheelt een hoop zoekwerk voor een potentiële klant en de kans dat ze dan op je website blijven is groot. Vermeld bij het doorklikken dat ze de website verlaten en dat er een nieuw tabblad wordt geopend. 

Tip 6

Staat jouw website hoog in de zoekmachines? Maak gebruik van SEO. Dit staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO zorgt ervoor dat alle activiteiten, instellingen, teksten en afbeeldingen hoog in de zoekmachines te laten eindigen. Gebruik je de juiste sleutelwoorden, en komen deze sleutelwoorden terug in je URL of tekst? 

Tip 7

Vraag je altijd af; wat is het doel van mijn website en wie is mijn doelgroep? Jij kan wel helemaal verliefd zijn op je website, maar is jouw doelgroep dat ook? Test daarom verschillende designs uit en met behulp van SEO kom je er achter wat je doelgroep precies mooi vindt. Vergeet niet dat een eerste indruk geen tweede kans meer krijgt.

Blijf up to date

Verder is het belangrijk om je website op tijd bij te werken. Oude informatie op je website staat niet professioneel. De ontwikkelingen op dit gebied gaan gigantisch snel, beweeg mee waar nodig. Investeer in het bouwen van je website met hulp van Herojo.nl en daarmee in je toekomst.