Wat zegt de kleur in je drukwerk over jouw bedrijf?

Iedereen heeft wel een lievelingskleur. Het blijft alleen niet bij het kiezen van één kleur. In die kleur zijn er nog ontzettend veel keuzes qua tinten. In het zakenleven worden kleurkeuzes vaak rap gemaakt. Er wordt niet uitgebreid over nagedacht en de keuze is smaakgevoelig. Toch is de keuze belangrijk. Wat zegt de kleur over jouw bedrijf?

Kleurkeuze

De keuze voor een kleur is vaak smaakgevoelig. Eigenlijk is dit niet verstandig, want de kleurkeuze heeft veel effect op de uitstraling van je logo. En je totale bedrijfsuitstraling. De persoonlijkheid van jouw bedrijf wordt er door bepaald. Soms doe je er zelfs beter aan om te kiezen voor een kleur die je eigenlijk niet mooi vindt. Bij herojo.nl kun je je drukwerk met een voor jou goede bedrijfsuitstraling laten verzorgen.

Met de kleur rood straal je bijvoorbeeld een beetje agressiviteit uit. Rood staat voor directheid, passie en ook actie. Als je hard rood wat lichter maakt wordt het meer roze. Met roze straal je vrolijkheid en tederheid uit. Met verschillende tinten binnen een kleur kun je kleine veranderingen aanbrengen. Rood gecombineerd met wit zorgt voor rust, puurheid en oprechtheid. 

Onderscheiden in kleurgebruik 

Heb jij goed nagedacht over de betekenis van je logo? En weet je wat jouw bedrijf er precies mee uitstraalt? Als je de keuze ondoordacht gemaakt hebt, is het wellicht goed om er nog eens goed naar te kijken. Het is belangrijk om de juiste boodschap uit te stralen naar jouw doelgroep. Sta stil bij wat je wilt uitstralen en maak hier keuzes in. Om je goed te kunnen onderscheiden van andere bedrijven hebben sommige waardes meer prioriteit nodig. Klantvriendelijkheid en servicegerichtheid is voor elk bedrijf belangrijk. Wat vind jij nog meer belangrijk? Kijk op herojo.nl voor geschikte ontwerpen.

Verschillen in kleurgebruik 

Houd er rekening mee dat kleuren per beeldscherm verschillend kunnen zijn. Dit kun je oplossen door je beeldscherm(en) te kalibreren. Bekijk een kleur altijd op meerdere beeldschermen. Zowel op een gewoon beeldscherm als op een telefoon. Bekijk de kleuren ook altijd op een Pantonewaaier. Bij herojo.nl vind je de perfecte kleur.